ELOS ontharing

elos

Met de ELOS-techniek kan de haargroei op een veilige en efficiënte manier geremd worden en op den duur helemaal weg blijven.

ELOS-ontharing is geschikt voor alle huidtypen (dus ook voor de gepigmenteerde donkere huid) en alle haarkleuren, zelfs rood-, blond en grijs haar. Behandelingen in het gezicht vinden 1x per 4-6 weken plaats en op het lichaam 1x per 10-12 weken. Aantal behandelingen is afhankelijk van de haarkleur.

Meer informatie over de ELOS-techniek kunt u hier downloaden. Om deze informatie te kunnen lezen, hebt u AdobeReader nodig.

HOE WERKT ELOS?
elos_1Bij de ELOS techniek is het niet meer nodig dat het licht de haarfollikel vernietigt. De functie van de lichtflits in de ELOS-techniek is dat zij de haarfollikel via de haarschacht enigszins voorverwarmd. De aanwezigheid van melanine is hierbij van ondergeschikt belang, dit in tegenstelling tot de bestaande IPL- en Lasertechniek.
Omdat licht slechts een klein deel is van de ELOS energie, kunnen lagere lichtwaarden worden gebruikt. Daardoor is de kans op neveneffecten (verbranding, hyper- en hypopigmentatie), die bij Laser en IPL behandelingen kunnen voorkomen, minimaal.

Bipolaire hoogfrequente stroom volgt dezelfde principes als electrische stroom. Het heeft geen interactie met melanine in de huid, waardoor
men alle huidtypen veilig kan behandelen. De bio electrische eigenschappen van het huidweefsel zorgen ervoor dat de hoogfrequente stroom door de dermis kan vloeien.

Doelen met een hogere temperatuur hebben een lagere weerstand (impedantie). De stroom zal de weg van de minste weerstand volgen, kortom daar gaan waar de weerstand laag is, in dit geval de door het licht voorverwarmde haarfollikel.De opwarming van de haarfollikel door de hoogfrequente stroom is selectief omdat er een grotere stroomdichtheid is (productie van meer warmte) daar waar de weerstand laag is.
De hoogfrequentestroom is vergelijkbaar met een “warmte zoekende” raket die wordt aangetrokken door deze voorverwarmde doelen, hier zijn dat de haarfollikels.